BEMUTATKOZÁS

                                               Vitamintorna® csapata

Férjemmel, aki az ötletgazda is egyben
Első csoportok a Bóbita oviban
Képzés Évával, aki a meséket írja

VÁLTOZÁSOK

A KATA változásoknak köszönhetően cégünk 2022. decemberében megszűnt.

Donáthné Forgács Boglárka Egyéni Vállalkozóként fogom továbbiakban a Vitamintornát®  hivatalosan oktatni.

2001-ben megszületett a Vitamintorna® ötlete és férjemmel együtt útnak indítottuk családi vállalkozásunkat a Boglárka Gyógytorna Bt-t. A mi kis narancssárga Torna vitaminunk, mely azért jött létre, hogy tornáztassa a gyerekek gerincét, megelőzze a gerincferdülést, az elmúlt évtizedben rengeteg változáson ment keresztül, sokat fejlődött és új lehetőségeket nyitott számunkra.

A Testkultúra-Vitamintorna módszertanunkat (mely szerzői jogvédelem alatt álló program) 2005 óta folyamatosan oktatjuk akkreditált felnőttképzés formájában gyógytornászoknak és pedagógusoknak.
Tanfolyamaink az Oktatási és Egészségügyi Minisztérium által akkreditáltak és az ország több részén is már elismertek. A Vitamintorna módszertana azonosult egy gerincbarát életvitellel, egy egészségesebb életszemlélettel.
Még ebben az évben megjelent a Gerincbetegségek gyógytestnevelése iskoláskorban című szakmai könyvünk, melyet több főiskolán kötelező irodalomként is oktatnak.
2007-ben megnyitottuk Prevenciós Oktatási Központunkat és Gyógytorna Stúdiónkat, ahol a súlyos gerincferdüléssel, porckorong betegségekkel, mozgásproblémákkal küzdő betegeknek adunk lehetőséget a gyógyulásra. A zenés meditációs mozgásterápia, az alternatív mozgáskezelések és a keleti mozgáskultúra szemlélete valósult meg stúdiónkban. A hozzánk forduló páciensek ebben a távol keletiesen mesés környezetben lelkileg is töltődhetnek a gyógytorna-kezelések alatt. Újdonság, hogy az egyéni tornákat filmre vesszük, ami megkönnyíti az otthoni kezelések folytatását.
2008-ban egy új módszert dolgoztunk ki a Mozgásterápiát lóháton. Úgy gondoltuk ez egy nagyszerű lehetőség mind az egészséges, mind a tartási problémákkal vagy gerincferdüléssel küzdő gyerekek fiatalok számára a nyári szabadidő hasznos és kellemes eltöltéséhez. A programot azóta is akkreditált képzések formájában oktatjuk lovas szakembereknek, gyógytornászoknak.
Még ebben az évben vállalkozásunk két terápiás lóval bővült Dajkával és Hafival, akik azóta gyökeresen megváltoztatták életünket. Lovaink nevelése és oktatása a természetes ló-kiképzés un., suttogás elmélet módszerével történik, így az állatainkkal végzett közös munka nagy örömet jelent számunkra. 2009-ben egy lovaglás alkalmával rátaláltunk életünk álmára, egy tanyácskára a Kiskunsági Nemzeti Parkban a Dámányadacsi réteken. 2010-ben megvásároltuk a Fábián tanyát és azóta igyekszünk jó gazdái lenni , mind a tanyának mind az állatainak egyaránt. A természettel, a vadon élő állatokkal és lovainkkal együtt teljes harmóniában élünk ezen a helyen.

Vitamintorna® csapatunk jelenleg is töretlenül dolgozik és az elmúlt években folyamatosan fejlesztettük, bővítettük képzéseinket. Éva a meséket írja, szaktanácsokat ad, varrja a bábokat és oktat. István kritizálja a meséket, a lovasképzést tartja, filmeket készít és a projekteket irányítja. Én oktatok, adminisztrálok, filmezek, tornázok és mesefilmeket készítek nagy örömmel. A modern technikának és a digitális eszközöknek köszönhetően már otthonról is megtanulható lett a Vitamintorna. A tanulást megkönnyíti az oktató torna filmek, mesefilmek megtekintése és használata, mely  állandó segítséget nyújthat a pedagógusoknak az önálló felkészüléshez.  Jelenleg négy akkreditált távoktatásos Vitamintorna képzés ad lehetőséget az óvodapedagógusoknak a módszertan elsajátítására. Kettő mozgásos, egy érzelmi intelligencia  fejlesztő és egy szociális kompetencia fejlesztő programunk van, melyek az Oktatási Minisztériumban lettek akkreditálva. Szerencsére ötleteink még most sem fogytak ki, van életenergiánk, sokat mókázunk, szórakozunk a munka alatt, és továbbra is nyitottak maradunk a fejlesztésre, fejlődésre.

Az elmúlt esztendők ugyan sok munkával, fáradozással, de annál több örömmel és sikerrel is jártak együtt. Úgy gondoljuk, hogy nem csak a gyerekek fejlődnek egy tanulási, alkotási folyamatban, hanem a felnőttek is, így ajánljuk, hogy bátran kalandozzatok el a Vitamintorna-mesetorna világában. Legnagyobb öröm számunkra, ha a gyerekek az óvó nénivel együtt élvezik a Vitamintornát, életvidámak, fejlődnek és boldogan gondolnak foglakozásainkra.

Mottónkat nem felejtve élünk és dolgozunk tovább a Vitamintorna csapata:


                                    "A mozgás sok mindenre orvosság, de nincs olyan gyógyszer, amely a mozgást helyettesítené."


Donáthné Forgács Boglárka Vitamintorna® programalkotó, oktató, tanfolyamfelelős

                                                                                                Szegőné Lévai Éva meseíró, oktató

                                                                               Donáth István társszerző, informatikus, projektigazgatóSzakmai önéletrajz

                                                                    Donáthné Forgács Boglárka

A Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem Főiskolai Karán 1994-ben kaptam meg a gyógytornász diplomámat. Szakmai gyakorlatomat a Jahn Ferenc Kórházban szereztem meg, ahol csecsemő-gyermek osztályon, röntgen osztályon, központi műtőben és a neurológiai osztályon is dolgoztam.

1998-2012-ig a XVIII. kerületi Pedagógiai Intézetben dolgoztam, mint gyógytestnevelő tanár. Minden évben egyre több tanuló járt hozzám gyógytestnevelésre és gyógyúszásra.

2005. januárjában a Szarvasi Pedagógiai Főiskolán megkaptam a gyógytestnevelés szakirányú pedagógus szakvizsgát igazoló másoddiplomámat.

2012-2013-ban magán praxisomat indítottam útjára, majd 2013. márciusától az ÁT KFT. gyógytornásza is lettem Gödöllőn.

Jelenleg saját vállalkozásomat férjemmel közösen vezetjük.

Az elmúlt években a következő tanfolyamokat végeztem el:

Tápayné Bajnay Márta: Szülésfelkészítés - terhestorna

Testnevelési Egyetem: Thera Band-Aqua Fitnes tanfolyam

McKenzie therápia A, B, C kurzus

Rigó Andrea: Ortopédiai manuálterápia váll-vállövi komplexum alapkurzus

Rudas Andrea: Csikung tanfolyam a gerinc egészségéért

OKJ-s ECDL számítógépkezelői vizsga

John Langendoen - Sertel: Perifériás Idegmobilizálás tanfolyam

Modern scoliosis terápia, Schroth szerint A, B kurzus

Mulligan manuálterápa A, B kurzus

Peter Hess féle hangmasszázs terápia

Projectmanager képzés

Euro Medica: Erőszakmentes kommunikáció az egészségügyben. Kommunikációs mesterfogások, szavak ereje a gyógyításban

Schroth terápiás hospitáló nap

ADT képzés

Spirituális képzéseim:

R.A.I. Angyaltanfolyam 1.

ENHA: meditációs tanfolyam

Super Brain Joga

Dr. Domján László: Agykontroll tanfolyamok 1-2.

Pszichológiai tanfolyamok 2020.

Betegkommunikáció az egészségügyben 2021.

Schroth terápia 2021.

Speciális balanszterápia a kora gyermekkori intervencióban 2023.Dr Schultheisz Judit Huple programja


Az elmúlt években 2005-től folyamatosan, a következő akkreditált képzéseimet oktattam:

Vitamintorna® 1. sz. képzés pedagógus 30 órás tanfolyam.

Vitamintorna® 2. sz. képzés pedagógus 30 órás tanfolyam.

Vitamintorna® 3. sz. képzés pedagógus 120 órás tanfolyam.

Vitamintorna® 4. sz. képzés pedagógus 60 órás tanfolyam.

Vitamintorna® 5. sz. képzés: táboroztatás témakörben pedagógus 30 órás tanfolyam.

Tartási rendellenességek mozgásterápiája 30 órás pedagógus tanfolyam

Tartási rendellenességek gyógyúszás terápiája 8 órás ankét gyógytornászoknak

Vitamintorna® módszertana 8 órás ankét gyógytornászoknak

Kismama, baba-mama torna 16 órás gyógytornász tanfolyam.

Mozgásterápia lóháton 40 órás gyógytornász tanfolyam

Primer prevenció a gyógytornász szakmában 40 órás gyógytornász tanfolyam.

Relaxáció elsajátítása mozgással, légzéssel, meditációval és izomkontroll technikával, valamint alkalmazása az általános-, középiskolai testnevelés és tantermi oktatásnál 30 órás tanfolyam.

Jelenleg a Vitamintorna® oktatása egy 120 órás , két 60 órás és egy 30 órás akkreditált távoktatás formájában zajlik.

2001 óta saját gyógytorna egészségügyi és szolgáltató betéti társaságot működtetek, mely a prevenciós és rehabilitációs munkámat teszi ki. Cégünk fő profilja az akkreditált felnőttképzés, egyéni gerinctorna és gerincsérv kezelés.

2022. ben a cégemet megszüntettem a KATA változások miatt és Egyéni Vállalkozóként viszem tovább a Vitamintorna® oktatását. Jelenleg Kunszentmiklóson dolgozom még óraadóként a Nevelési tanácsadóban csecsemőket és kisdedeket gyógytornáztatok, fejlesztek. Jelenleg gyógytorna rendelőm is várja Budapesten a csecsemőket korai fejlesztésre.

A képzéseinket az Oktatási Minisztérium és az Egészségügyi Minisztérium is akkreditáltak, jelenleg  négy akkreditált tanfolyamunk van, melyekre folyamatosan lehet jelentkezni.

© 2023. Vitamintorna® szerzői jog
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!